גז, בין אם לבישול ובין אם לחימום, נמצא כמעט בכל בית ישראלי. יחד עם יתרונותיו, חשוב להדגיש כי שימוש בגז עלול להביא לאסונות חמורים: מספר מקרים של פיצוצים עקב דליפות גז של השנים האחרונות מעידים על כך יותר מכל, כאשר בין התוצאות השליליות שלהם ניתן למנות הרוגים, פצועים ונזק ניכר לרכוש, לעיתים עד לרמת הרס בית מוחלט.
הכול מתחיל בהתקנה
הנקודה הראשונה שצריך להדגיש היא שתשומת לב ניכרת צריכה להיות מושמת כבר בשלב ההתקנה של מערכת הגז. על פי התקנות בישראל, אך ורק מתקיני גז מוסמכים רשאים לבצע את ההתקנה, וכן לבצע פעולות שונות הנוגעות לתחזוקת מערכת הגז. באתר של משרד התשתיות ניתן למצוא רשימה של ספקי גז מורשים בישראל אשר מפיצים של אחת מחברות הגז המורשות. אסור בתכלית האיסור לבחור גורם שאינו נמנה על הרשימה הזו.
כללי בטיחות הנוגעים למכשירים
סוגיה משמעותית אחרת שיש לתת עליה את הדעת נוגעת לכל אותם מכשירים אשר משתמשים בגז לצורך פעולתם. גם כאן, חשוב להתבונן על התקן הישראלי, שהמכשיר חייב לעמוד בדרישותיו. טרם ההפעלה הראשונית של המכשיר, יש לקרוא את הוראות ההפעלה והבטיחות, המגיעות בוודאי בחוברת המצורפת אליו. מומלץ שלא להשליך את ההוראות לאחר הקריאה, אלא לשמור אותן בהישג יד.
מה עושים במקרה של דליפה?
גז, על מנת שניתן יהיה לזהות מקרים של דליפה, כולל תוסף ריח חזק במיוחד, שחייב להדליק אצלכם יותר מנורה אדומה אחת. במקרה שמריחים ריח גז, יש לפעול בהקדם האפשרי: קודם כל, לסגור את ברזי הגז בכל אחד מהמכשירים בבית, כמו גם ברזי הקיר או ברז הגז הראשית של הדירה. אסור שתהיינה בבית להבות גלויות, ויש לכבות את כל המתגים החשמליים, כמו גם את מפסק החשמל הראשי, הנמצא מחוץ לדירה. צעד חשוב אחר הוא פתיחת כל חלונות הבית, על מנת להוציא את הגז מן הדירה.
לאחר שכל אלה מתרחשים, יש ליצור קשר במיידי עם חברת הגז.